WIE BEN IK

WIE BEN IK,

 

Mijn naam is Madelène van der Linden, samen met mijn man hebben wij 4 kinderen, 3 jongens en 1 meisje, en sinds een jaar zijn wij de trotse opa en oma van ons kleinkind Yara.

In het dagelijkse leven ben ik als secretaresse werkzaam bij de Jeugdgezondheid 0-18 jaar, naast het tekenen en schilderen, geniet ik veel van mijn gezin,  het wandelen met onze hond Lotus, de natuur, de bergen,  het water en het lezen van een goed boek, en het koken van heerlijke gerechten.

Tekenen en schilderen is iets wat ik altijd al gedaan heb, vroeger op papier en af en toe op een doek.

Ik was ook zo`n kind die altijd wel wat kon verzinnen met een kwast, of dit nou op een meubelstuk was of op de muur geprojecteerd werd, ik moest wat mijn creatieve ideeën doen.

Later  kon ik mijn inspiratie kwijt op de slaapkamermuren van onze kinderen, en zij hebben dan ook genoten van verschillende unieke muurschilderingen.

Ja, en toen was onze gang aan de beurt, dit is een lange gang, met een inham, nou ik zag het al helemaal voor mij, een winkelstraat. Wat heb ik mij daar op uit kunnen leven, 3 weken lang mee bezig geweest voordat ik de kwast kon neer leggen.

En na  10 jaar mogen genieten van een winkelstraat in huis,  waar wij heel veel leuke reacties op kregen , wilde ik toch echt wel weer wat anders aan de muur, nou voordat ik dit voor elkaar kreeg,  dat duurde wel even, die winkelstraat dat hoorde bij ons huis.

Mijn eerste doeken kocht ik gewoon bij een grote winkelketen,  en  begon ik mijn eerste Afrikaanse schilderijen te schilderen, waarom Afrikaanse schilderijen, daar werd ik gewoon weg heel blij van, de warme kleuren die heel mooi in elkaar konden overlopen, een schilderij die ik heel sprekend kon maken en waar ik mijn inspiratie in kwijt kon.

Wat was ik blij met mijn 2 eerste Afrikaanse schilderijen, nadat de schilderijen een tijdje bij ons aan de muur hadden gehangen, was ik toch ook benieuwd of ik deze twee schilderijen kon verkopen.

En zoals bij veel van mijn schilderijen zit hier ook een verhaal achter, op de bewuste dag dat ik eventuele  kopers had voor mijn Afrikaanse schilderijen was mijn man boven bezig met de verbouwing van onze nieuwe badkamer,  er moest een nieuw toiletblok geplaatst worden.

Hoewel het mij toch wel moeite koste om mijn 1e schilderijen te verkopen, stond daar tegenover dat ik iemand blij maakte met de schilderijen. En ik kreeg er zowaar voor betaald, wat was ik trots op mijn eerste verdiende schilders geld. Terwijl ik het geld overhandig kreeg hoorde ik boven mij een harde knal, daar ging de wc pot, deze viel uit de handen van mijn man, en daar ging mijn eerst verdiende schilders geld.

In de loop van de jaren kocht ik steeds betere doeken en leefde ik mij uit op het schilderen van Afrikaanse Bloemen, Boeddha, en kinderschilderijen, en zelf ontwikkelde ik mijn eigen kinderserie D..ier. En ondertussen stapelde de doeken zich op in ons huis, of de schilderijen hingen aan de muren.

En ja dan komt er een  moment dat ik hier toch iets mee moest doen, de schilderijen verkopen was niet het eerste wat in mij op kwam, ik was er toch iets te veel aan gehecht. Misschien een expositie?  En zo maakte ik mijn 1e foto schilder boek, met het boek onder mijn arm richting mijn 1e afspraak. En daarna is het balletje blijven rollen , de ene expositie na de andere volgde, een stukje in de krant, een website, ondertussen verkocht ik mijn schilderijen,  en volgde er opdrachten.

In opdracht schilderen is toch wel heel speciaal, vooral als je een Uniek schilderij wil maken. Het contact wat je krijgt doordat mensen bij je thuis komen, of ik bij hun of via de mail of telefoon.

Ik kwam er al snel achter dat niet alleen elk schilderij Uniek is omdat er maar 1 van gemaakt wordt, maar dat  ook heel vaak achter een schilderij een verhaal zit, een verhaal die mij zo zeer raakt dat als ik schilder deze emotie er in wil verwerken, en er veel inspiratie door krijg. Zelfs hele bijzondere verhalen, met een hele mooie betekenis.

Het gebeurd ook vaak dat ik een opdracht krijg voor een schilderij, die mensen hebben gezien op mijn website of bij een expositie, maar dan net iets anders, dan is persoonlijk advies heel erg belangrijk om samen de mogelijkheden te bespreken. Want alleen zo kan ik een schilderij maken dat perfect past bij de wensen van de klant en hun interieur.

Voor de Afrikaanse schilderijen maak ik zelf ook alle sieraden, zodat ook deze Uniek zijn, en vind ik het heel belangrijk steeds weer nieuwe details toe te passen.

Ik schilder behalve op kleine doeken voor de kinderschilderijen, graag op grote doeken, zodat het Unieke schilderij met zijn volle prachtige kleuren en details een ware blikvanger is.

En elke keer als het schilderij persoonlijk overhandigd wordt, doet het mij zo goed dat ik weer iemand blij heb gemaakt met een Uniek schilderij van mij. En dat het ook zo past in het interieur als ik had gedacht.

De laatste jaren werkt ik alleen nog maar met zeer goede kwaliteit doeken, en verf om tot het beste resultaat te komen. Het fotoboek is vervangen door een veel uitgebreide boek, met een kleuren palet, zodat er keus is uit vele kleuren.

Op dit moment zijn wij bezig ( Cees & Berry van der Linden)  om ook reproducties aan te bieden. Dit kan zijn op Plexiglas, Aluminium,  Hout, Forex of op een tuindoek. Zelf ben ik ontzettend blij met dit nieuwe project zodat wij nog meer kunnen bieden aan de wensen van de klant en hun interieur.

Ondertussen schilder ik lekker door omdat ik genoeg inspiratie krijg van alles om mij heen, dit kan zijn in opdracht of voor de reproducties.

 

 

Liefs Madelène